最初の1か月 A month passed quickly

It's already a month since I came to Aotearoa. Luckly, I could spend time with nice friends. Two month ago, I was worried to find a room in Dunedin. However, my friend kindly offered me a room so I stayed in a house which I visited in last March and already knew the flatmates.

ニュージーランドに来て、あっという間に1か月が経った。そしてとっても心地よい友人たちと過ごすことができている。ちょうど2か月前は、ダニーデンで住む場所を見つけられるかとても心配していた。でも、幸運なことに3月に泊めてもらった友人のフラットで今は暮らすことができている。

Observation rock, Stewart Island

Opening a bank account, getting IRD number, creating CV to find part time job. All of them are new to me, it was really helpful for me to have supportive friends. Also, thanks to my flatmates I tried so many new thing I've never experienced.

銀行口座、登録ナンバー、仕事探しのための履歴書づくり。慣れないことをしなければならない中で、協力的な友人たちが近くにいる環境はとっても助かっている。それに、フラットの友人たちのおかげで、人生で初めて!する経験をこの1か月でたくさんできた。

同僚にもらったプレゼントのランプ、キャンプで早速活躍!

At first, I went to camping and sleeping in the tent on Christmas day. In the morning, beautiful and cheerful birds voices woke me up. Dunedin is a good place to enjoy nature, I saw sealions, albatrosses, baby seagulls.

Also, I visited Stewart Island and met a Kiwi in Ulva island in daytime. They walk slowly and even more than ten people around the kiwi, they don't care us. This experience made me think if there's no predator, they don't need to be fast and powerful.

Baby seagull かもめの赤ちゃん

クリスマスの朝は、キャンプのテントで迎えました。テントで寝るのも初めてでしたが、鳥のさえずりに起こされるのもはじめてでした

スマホのアラームでしか聞いたことのなかった、もしくはそれ以上の様々な鳴き声でした。ダニーデンは自然を楽しむにはとてもいい場所で、ビーチでアシカがお昼寝していたり、半島の先では3メートルにもなるアホウドリが悠々と空を飛んでいたり、その近くではカモメが赤ちゃんを育てていたり。。そして南端にあるスチュアート島に行った際、その近くのウルバ島で野生のキウイにも遭遇できました。昼間で10人以上の人が注目して観察していても、ゆっくりゆっくりと歩き続けるキウイの姿からは、自分が攻撃されることを恐れずにすむ社会で暮らすということを考えさせられました。早く・力強くを求められないのかなと。

Met Kiwi during daytime! 気にしないキウイ